Napi groteszk 2. rész

Egy lakossági bejelentés után a kormányhivatal két hétig vizsgálta, hogy például az Oroszlánkirály -több más klasszikus Disney mese mellett- megkérdőjelezik e a hagyományos nemi szerepeket. Végül arra jutottak, hogy nem volt elég alapos a beadvány.

Belegondolni is szörnyű, hogy milyen káros lehetett gyerekként a szellemi fejlődésemre azt látni, hogy Simbát, az állatok királyát egy hedonista, fingó-böfögő - és még ennél is rosszabb - hímnemű szurikáta -varacskos disznó páros nevelte fel. Ennél már csak a Mulán a rosszabb. Egy lány, aki az idős, beteg apja helyett elmegy a seregbe katonáskodni. Ez felháborító! Neki a tűzhely mellett kellett volna rotyogtatni a bablevest. 

A magyar népmeséknek ezzel szemben pozitív, nevelő hatásuk van. A királykisasszony jegyei című alkotásból például megtanulhatja a gyerek, hogyan legyen igazi férfiember. Bemutatja, azt, hogy furfangosan, hogyan éri el a kondásfiú, hogy a királykisasszony megmutassa neki a meztelen testét vagy azt, hogy teljesen legitim dolog lenyúzni a bőrt a ló lábáról, ha nézeteltérésed támad a gazdájával.

Itt megtekinthető a mese:

https://www.youtube.com/watch?v=xNzKZ4BDDek

 

(forrás:https://index.hu/kultur/2022/01/04/gyermekvedelmi-torveny-homofob-mediahatosag-oroszlankiraly-bejelentes/)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Into the Wild – egy film, ami nagyon betalált

Az élet értelme, az illúzió fontossága

A Vík-i hegyi jeti esete, avagy hogyan születnek a legendák