Napi groteszk- 1. rész

Pár napos hír, hogy Franciaországban mostantól törvény írja elő, hogy a pornóoldalakat csak szigorú korellenőrzés után lehessen megnyitni. Nagykorúság igazolására elfogadják a "fényképet, személyi igazolványt vagy más hasonló dokumentumot, esetleg bankszámla-adatokat, hitelkártyát vagy mobiltelefon-szerződést".

Akkor képzeljük bele magunkat Béla bá' helyzetébe. Hazaérkezik tíz óra munka után a bányából és szeretne könnyíteni magán egyet. Mit lehet tenni ilyen helyzetben? A legkézenfekvőbb megoldás benyomni a retró asztali gépet és felkukkantani a Pornhubra. Nadena! Ne olyan hevesen! VERIFIKÁLJÁ szépen! Tölts ki előtte egy formanyomtatványt, amin megadod anyád nevétől, a kutyád nemén át, a bankszámlaszámodig az adataid és utána töltsd fel szépen a személyidről a fotót, hogy biztos legyen, aminek biztosnak kell lennie. Béla bá' a negyedik Arany Fácán után, kissé idegesen keresi a személyi igazolványát a kabátja zsebében, végül megtalálja tíz perc után a farzsebében. Mivel már évek óta nem működik a szkenner, és ráadásul csak butatelefonja van, gondolja előkapja....nem azt, hanem a kredencen porosodó kompakt fényképezőgépét, amit még a fiától kapott a hatvanadik szülinapjára. Természetesen lemerült az aksi, viszont fejéhez kapván rájön, hogy már be van neki digitalizálva korábbról  a számítógépe egyik mappájában. Fél óra keresgélés után megtalálja, és örömittasan kattint az 'feltöltés' feliratra. Hoppá! Fatális error! Szegény Béla elgépelt egy számot az űrlapon, és kezdheti előröl a töltögetést. Harmadik próbálkozásra végül sikerült mindent pontosan bepötyögnie. Várja, várja az email címére a megerősítést, ami az ígért pár perc helyett röpke negyed óra múlva megérkezik. Sajnos már addigra későn...Béla bá' inkább lefekszik a p..csába aludni. Itt a mese vége. 

(Ennek a fiktív történetnek a célja a szórakoztatás! Bármilyen hasonlóság létező személlyel a véletlen műve!)

 forrás:  https://444.hu/2021/12/30/hiaba-kemenykedtek-a-franciak-a-gyakorlatban-megsem-blokkoljak-a-vilag-legnagyobb-pornooldalait

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Into the Wild – egy film, ami nagyon betalált

Az élet értelme, az illúzió fontossága

A Vík-i hegyi jeti esete, avagy hogyan születnek a legendák